Voor leden
Competitie teams
Toernooi kalender
Hieronder vind je een overzicht van de toernooien die door aangemeld zijn bij de Nederlandse Badminton Bond. Verenigingen kunnen ook toernooien organiseren die niet aangemeld zijn bij de bond. Zodra wij van andere clubs informatie of inschrijvingen hiervoor ontvangen laten we dat per mail weten.
Statuten & Reglement
Hieronder treft u de statuten en het huishoudelijk reglement aan van de Loosdrechste Badminton Vereniging:
Statuten
{slider art.1 Naam en Duur|closed}
1. De vereniging draagt de naam "Loosdrechtse Badminton Vereniging". Zij is gevestigd te Loosdrecht.
2. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd.
3. Zij werd opgericht op 22 maart 1978.
{slider art.2 Doel}
De vereniging heeft ten doel de bevordering van de lichamelijke ontwikkeling in het algemeen en van de beoefening van de badmintonsport in het bijzonder.
Zij tracht dit doel te bereiken door gelegenheid te geven oefeningen te houden en door het uitschrijven van en of deelnemen aan wedstrijden, alsmede door alle andere wettige middelen.
{slider art.3 Leden}
1. De vereniging kent als leden in de zin der wet werkende leden, bijzondere leden en ereleden. Voorts kent de vereniging jeugdleden en begunstigers. Waar in deze statuten wordt gesproken van een lid of leden wordt / worden daarmee bedoeld zowel een lid als leden in de zin der wet als jeugdleden en begunstigers.
2. Werkende leden moeten op 1 september van het verenigingsjaar de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt. Werkende leden nemen deel aan de oefeningen en wedstrijden bedoeld in artikel 2
3. Jeugdleden zijn zij, die op 1 september van het verenigingsjaar de leeftijd van 16 jaar nog niet hebben bereikt. Zij nemen evenals werkende leden deel aan oefeningen en wedstrijden bedoeld in artikel 2, zo nodig onder door het Bestuur vast te stellen bijzondere voorwaarden.
4. Bijzondere leden zijn zij, die door omstandigheden, ter beoordeling van het Bestuur, op andere dan op grond van hun leeftijd in het algemeen voor werkende en jeugdleden geldende voorwaarden, worden toegelaten. Zij hebben het recht aan de oefeningen en wedstrijden bedoeld in artikel 2 deel te nemen, voor zover dit recht hen uitdrukkelijk door het Bestuur is verleend.
5. Ereleden zijn zij, die wegens hun buitengewone aan de vereniging bewezen diensten, dan wel hun bijzondere bijdragen tot de bevordering van de badmintonsport in het algemeen, als zodanig zijn benoemd.
6. Begunstigers zijn zij, die wegens een gift ineens naar het oordeel van het Bestuur daarvoor in aanmerking komen alsmede zij, die zich verplichten een jaarlijkse ondersteuningsbijdrage te betalen. Begunstigers nemen niet deel aan de oefeningen en wedstrijden bedoeld in artikel 2; zij hebben vrij toegang tot alle activiteiten van de vereniging.
7. a) Werkende leden, jeugdleden en bijzondere leden worden tot het lidmaatschap toegelaten op uitnodiging van het Bestuur of op voordracht na ballotage. Een voordracht kan geschieden door een werkend lid, een jeugdlid of een bijzonder lid dat tenminste twee achtereenvolgende jaren lid is en moet worden gesteund door twee andere werkende leden, jeugdleden of bijzondere leden. De voordracht wordt ingediend bij het Bestuur, dat beslist over de toelating van het aspirant lid. Bij gunstige beslissing ontvangt het aspirant lid een schriftelijke uitnodiging van het Bestuur. Bij afwijzing ontvangt het voordragende lid hiervan bericht zonder opgave van redenen, waarna het betrokken lid verplicht is de afwijzing onverwijld aan het aspirant lid mede te delen. Aspirant jeugdleden moeten bovendien een door ouder(s) of voogd(en) getekende toestemming overleggen. Jeugdleden hebben slechts het recht van voordracht ten aanzien van aspirant jeugdleden. b) Het erelidmaatschap wordt toegekend door de Algemene Vergadering op voordracht van het Bestuur of van tenminste vijf stemgerechtigde leden. c) Men wordt begunstiger na aanmelding bij een aanname door het Bestuur.
8. Het Bestuur heeft de bevoegdheid personen als gastspelers op zekere voorwaarden te doen deelnemen aan de oefeningen en wedstrijden bedoeld in artikel 2.
9. In bijzondere gevallen, ter beoordeling van het Bestuur, kan van de in dit artikel genoemde leeftijdsgrenzen worden afgeweken.
10. Het Bestuur houdt een register bij waarin de namen en adressen van alle leden zijn opgenomen.
{slider art.4 Einde van het lidmaatschap}
1.
Het lidmaatschap eindigt:
a. door de dood van het lid;
b. door opzegging door het lid;
c. door opzegging namens de vereniging. Deze kan geschieden, wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap bij de statuten gesteld te voldoen, wanneer een lid zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt, alsook wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren;
d. door ontzetting. Deze kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten der vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.
2.
Opzegging namens de vereniging geschiedt door het Bestuur.
3.
Opzegging van het lidmaatschap door het lid of door de vereniging kan slechts geschieden tegen het einde van een verenigingsjaar en met inachtneming van een opzeggingstermijn van tenminste vier weken.
Echter kan het lidmaatschap onmiddellijk worden beëindigd indien van de vereniging of van het lid redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.
4.
Een opzegging in strijd met het bepaalde in het vorige lid, doet het lidmaatschap eindigen op het vroegst toegelaten tijdstip volgende op de datum waartegen was opgezegd.
5.
Een lid is niet bevoegd door opzegging van zijn lidmaatschap een besluit waarbij de verplichtingen van de leden van geldelijke aard zijn verzwaard, te zijnen opzichte uit te sluiten.
6.
Ontzetting uit het lidmaatschap geschiedt door het Bestuur.
7.
Van een besluit tot opzegging van het lidmaatschap door de vereniging op grond dat redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren en van een besluit tot ontzetting uit het lidmaatschap staat de betrokkene binnen een maand na ontvangst van de kennisgeving van het besluit beroep open op de Algemene Vergadering.
Hij wordt daartoe ten spoedigste schriftelijk van het besluit met opgave van redenen in kennis gesteld.
Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het lid geschorst.
8. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar eindigt blijft desalniettemin de jaarlijkse bijdrage voor het geheel verschuldigd.
{slider art.5 Bestuur}
1. Het Bestuur bestaat uit tenminste 3 personen, die door de Algemene Vergadering worden benoemd. De benoeming geschiedt uit de stemgerechtigde leden.
2. De benoeming van de bestuursleden geschiedt uit een of meer bindende voordrachten, behoudens het bepaalde in lid 3. Tot het opmaken van zulk een voordracht zijn bevoegd zowel het Bestuur als 5 of meer leden. De voordracht van het Bestuur wordt bij oproeping voor de vergadering medegedeeld. Een voordracht van 5 of meer leden moet uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij het Bestuur worden ingediend.
3. Aan elke voordracht kan het bindend karakter worden ontnomen door een met tenminste twee/derde van de uitgebrachte stemmen genomen besluit van de Algemene Vergadering, genomen in een vergadering waarin tenminste twee/derde van de leden vertegenwoordigd is.
4. Is geen voordracht gemaakt, of besluit de Algemene Vergadering overeenkomstig het voorgaande lid de opgemaakte voordrachten het bindend karakter te ontnemen, dan is de Algemene Vergadering vrij in de keus.
5. Indien er meet dan 1 bindende voordracht is, geschiedt de benoeming uit die voordrachten.
6. De Algemene Vergadering kan besluiten, dat een (1) lid van het Bestuur buiten de leden wordt benoemd.
{slider art.6 Einde bestuurslidmaatschap, Periodiek aftreden, Schorsing}
1. Elk bestuurslid, ook wanneer hij voor een bepaalde tijd is benoemd, kan te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen of geschorst. Een schorsing die niet binnen drie maanden gevolgd wordt door een besluit tot ontslag eindigt door het verloop van die termijn.
2. Elk bestuurslid treedt af uiterlijk 3 jaar na zijn benoeming, volgens een door het Bestuur op te maken rooster van aftreding. De aftredende is terstond herkiesbaar. Wie in een tussentijdse vacature wordt benoemd, neemt op het rooster de plaats van zijn voorganger in.
3. Het bestuurslidmaatschap eindigt voorts:
a) door het eindigen van het lidmaatschap van de vereniging
b) door bedanken.
{slider art.7 Bestuursfuncties, Besluitvorming van het Bestuur}
1. De voorzitter wordt door de Algemene Vergadering in functie benoemd. Het Bestuur wijst uit zijn midden een secretaris en een penningmeester aan. Het kan voor elk hunner uit zijn midden een vervanger aanwijzen. Het bestuurslid kan meer dan 1 functie bekleden. De voorzitter en de penningmeester dienen meerderjarig te zijn.
2. Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris notulen opgemaakt, die door de voorzitter en de secretaris worden vastgesteld en ondertekend. In afwijking van hetgeen de wet dienaangaande bepaalt, is het oordeel van de voorzitter omtrent de totstandkoming en de inhoud van een besluit niet beslissend.
3. Bij huishoudelijk reglement kunnen nadere regelen aangaande de vergaderingen van en de besluitvorming door het Bestuur worden gegeven.
{slider art.8 Bestuurstaak, Vertegenwoordiging}
1. Behoudens de beperking volgens de statuten is het Bestuur belast met het besturen van de vereniging.
2. Indien het aantal bestuursleden beneden 3 is gedaald, blijft het Bestuur bevoegd. Het is echter verplicht zo spoedig mogelijk een Algemene Vergadering te beleggen, waarin de voorziening in de open plaats of de open plaatsen aan de orde komt.
3. Het Bestuur is bevoegd onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde onderdelen van zijn taak te doen uitvoeren door commissies die door het Bestuur worden benoemd.
4. Het Bestuur is, mits met goedkeuring van de Algemene Vergadering, bevoegd tot het sluiten van overeenkomsten tot het kopen, vervreemden of bezwaren van registergoederen. Op het ontbreken van deze goedkeuring kan door en tegen derden beroep worden gedaan.
5. Het Bestuur behoeft eveneens goedkeuring van de Algemene Vergadering voor besluiten tot:
I. onverminderd het bepaalde onder B het aangaan van rechtshandelingen en het verrichten van investeringen een bedrag of waarde van 5000 Euro te boven gaande;
II.
a) het huren, verhuren en op andere wijze in gebruik of genot verkrijgen en geven van onroerende goederen;
b) het aangaan van overeenkomsten, waarbij aan de vereniging een bankkrediet wordt verleend
c) het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder niet is begrepen het gebruik maken van een aan de vereniging verleend bankkrediet;
d) het aangaan van dadingen
e) het optreden in rechte, waaronder begrepen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering van het nemen van conservatoire maatregelen en van het nemen van die rechtsmaatregelen, die geen uitstel kunnen lijden;
f) het sluiten en wijzigen van arbeidsovereenkomsten.
Op het ontbreken van deze goedkeuring kan door en tegen derden geen beroep worden gedaan.
6. Onverminderd het in de laatste volzin van lid 4 bepaalde wordt de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigd:
a) hetzij door het Bestuur;
b) hetzij door de Voorzitter;
c) hetzij door twee andere bestuursleden.
{slider art.9 Jaarlijkse bijdrage}
1. De leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage, welke voor de werkende leden, de ereleden, de jeugdleden en de begunstigers door de Algemene Vergadering en voor de bijzondere leden door het Bestuur zal worden vastgesteld. Zij kunnen daartoe in categorieën worden ingedeeld, die een verschillende bijdrage betalen.
2. Nieuwe leden zijn gehouden een door het Bestuur te bepalen entreegeld te betalen.
{slider art.10 Jaarverslag, Rekening en verantwoording}
1. Het verenigingsjaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus.
2. Het Bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de vereniging zodanige aantekeningen te houden dat daaruit te allen tijde haar rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.
3. Het Bestuur brengt op een Algemene Vergadering binnen 6 maanden na afloop van het verenigingsjaar, behoudens verlenging van deze termijn door de Algemene Vergadering, zijn jaarverslag uit en doet, onder overlegging van een Balans en een Staat van baten en lasten, rekening en verantwoording over zijn in het afgelopen boekjaar gevoerd bestuur. Na verloop van de termijn kan ieder lid deze rekening en verantwoording in rechte van het Bestuur vorderen.
4. De Algemene Vergadering benoemt jaarlijks uit de leden een commissie van tenminste 2 personen, die geen deel mogen uitmaken van het Bestuur. De commissie onderzoekt de rekening en verantwoording van het Bestuur en brengt aan de Algemene Vergadering verslag van haar bevindingen uit.
5. Vereist het onderzoek van de rekening en verantwoording bijzondere boekhoudkundige kennis, dan kan de commissie van onderzoek zich door een deskundige doen bijstaan. Het Bestuur is verplicht aan de commissie alle door haar gewenste inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden te vertonen en inzage van de boeken bescheiden der vereniging te geven.
6. De last van de commissie kan te allen tijde door de Algemene Vergadering worden herroepen, doch slechts door de benoeming van een andere commissie.
7. Het Bestuur is verplicht de bescheiden bedoeld in de leden 2 en 3, tien jaar lang te bewaren.
{slider art.11 Algemene Vergadering}
1. Aan de Algemene Vergadering komen in de vereniging alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of de statuten aan het Bestuur zijn opgedragen.
2. Jaarlijks, uiterlijk binnen 6 maanden na afloop van het verenigingsjaar, wordt een Algemene Vergadering – de Jaarvergadering – gehouden.
In de jaarvergadering komen onder meer aan de orde:
a) het jaarverslag en de rekening en verantwoording bedoeld in artikel 10 met het verslag van de aldaar bedoelde commissie
b) de benoeming van de in artikel 10 bedoelde commissie voor het volgende verenigingsjaar
c) voorziening in eventuele vacatures
d) de begroting voor het op 1 september beginnende verenigingsjaar
e)voorstellen van het Bestuur of de leden, aangekondigd bij de oproeping voor de vergadering.
3. Andere Algemene Vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het Bestuur dit wenselijk acht.
4. Voorts is het Bestuur op schriftelijk verzoek van tenminste tien stemgerechtigde leden verplicht tot het bijeenroepen van een Algemene Vergadering binnen een termijn van niet langer dan 4 weken. Indien aan het verzoek binnen 14 dagen geen gevolg wordt gegeven kunnen de verzoekers zelf tot die bijeenroeping overgaan door oproeping overeenkomstig artikel 20 of bij advertentie in tenminste een ter plaatse waar de vereniging gevestigd is veel gelezen dag- en/of weekblad.
{slider art.12 Toegang en stemrecht}
1. Toegang tot de Algemene Vergadering hebben alle leden van de vereniging. Geen toegang hebben geschorste leden en geschorste bestuursleden.
2. Over toelating van andere dan in lid 1 bedoelde personen beslist de Algemene Vergadering.
3. Ieder lid van de vereniging, dat niet geschorst is heeft 1 stem. Het bestuurslid dat geen lid van de vereniging is heeft een raadgevende stem.
4. Een lid kan zijn stem door een schriftelijk daar toe gemachtigd ander lid uitbrengen, doch dit lid mag niet meer dan twee volmachten waarnemen.
{slider art.13 Voorzitterschap, Notulen}
1. De Algemene Vergaderingen worden geleid door de voorzitter van de vereniging of zijn plaatsvervanger. Ontbreken de voorzitter en zijn plaatsvervanger, dan treedt een der andere bestuursleden door het Bestuur aan te wijzen als voorzitter op. Wordt ook op deze wijze niet in voorzitterschap voorzien, dan voorziet de vergadering daarin zelve.
2. Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris of een ander door de voorzitter daartoe aangewezen persoon, notulen gemaakt, die door de voorzitter en de notulist worden vastgesteld en ondertekend. Zij die de vergadering bijeenroepen kunnen een notarieel proces verbaal van het verhandelde doen opmaken. De inhoud van de notulen of van het proces verbaal wordt ter kennis van de leden gebracht.
{slider art.14 Besluitvorming van de AV}
1. Het ter Algemene Vergadering uitgesproken oordeel van de voorzitter dat door de vergadering een besluit is genomen is beslissend. Hetzelfde geldt voor de inhoud van een genomen besluit, voor zover gestemd werd over een niet schriftelijk vastgelegd voorstel.
2. Wordt echter onmiddellijk na het uitspreken van het in het eerste lid bedoeld oordeel de juistheid daarvan betwist, dan vindt een nieuwe stemming plaats, wanneer de meerderheid der vergadering of, indien de oorspronkelijke stemming niet hoofdelijk of schriftelijk geschiedde, een stemgerechtigde aanwezige dit verlangt. Door deze nieuwe stemming vervallen de rechtsgevolgen van de oorspronkelijke stemming.
3. Voor zover de statuten of de wet niet anders bepalen, worden alle besluiten van de Algemene Vergadering genomen met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen
4. Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn gestemd.
5. Indien bij een verkiezing van personen niemand de volstrekte meerderheid heeft verkregen, heeft een tweede stemming, of ingeval van een bindende voordracht, een tweede stemming tussen de voorgedragen kandidaten, plaats, Heeft alsdan weder niemand de volstrekte meerderheid verkregen, dan vinden herstemmingen plaats, totdat hetzij 1 persoon de volstrekte meerderheid heeft verkregen, hetzij tussen 2 personen is gestemd en de stemmen staken. Bij gemelde herstemming (waaronder niet is begrepen de 2e stemming) wordt telkens gestemd tussen de personen, op wie bij de voorafgaande stemming het geringste aantal stemmen is uitgebracht. Is bij die voorafgaande stemming het geringste aantal stemmen op meer dan 1 persoon uitgebracht, dan wordt door loting uitgemaakt, op wie van die personen bij de nieuwe stemming stemmen kunnen worden uitgebracht. Ingeval bij een stemming tussen 2 personen de stemmen staken, beslist het lot wie van beide is gekozen.
6. Indien de stemmen staken over een voorstel niet rakende verkiezing van personen, dan is het verworpen.
7. Alle stemmingen geschieden mondeling, tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht of tenminste 5 der stemgerechtigden zulks voor de stemming verlangen. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes. Besluitvorming bij acclamatie is mogelijk, tenzij een stemgerechtigde hoofdelijke stemming verlangt.
8. Een eenstemmig besluit van alle leden, ook al zijn deze niet in een vergadering bijeen, heeft, mits met voorkennis van het Bestuur genomen, dezelfde kracht als een besluit van de Algemene Vergadering.
9. Zolang in een Algemene Vergadering alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen, mits met algemene stemmen, omtrent alle aan de orde komende onderwerpen – dus mede een voorstel tot statutenwijziging of tot ontbinding – ook al heeft geen oproeping plaats gehad of is deze niet op de voorgeschreven wijze geschied of is enig ander voorschrift omtrent het oproepen en houden van vergaderingen of een daarmee verband houdende formaliteit niet in acht genomen.
{slider art.15 Bijeenroeping AV}
1. De Algemene Vergaderingen worden bijeengeroepen door het Bestuur. De oproeping geschiedt schriftelijk aan de adressen van de leden volgens het ledenregister bedoeld in artikel 3 lid 10. De termijn voor de oproeping bedraagt tenminste 7 dagen.
2. Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld, onverminderd het bepaalde in artikel 16.
{slider art.16 Statutenwijziging}
1. In de Statuten van de vereniging kan geen verandering worden gebracht dan door een besluit van de Algemene Vergadering, waartoe is opgeroepen met de mededeling dat aldaar wijziging van de Statuten zal worden voorgesteld,
2. Zij die de oproeping tot de Algemene Vergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging hebben gedaan, moeten tenminste 5 dagen voor de vergadering een afschrift van dat voorstel, waarin de voorgedragen wijziging woordelijk is opgenomen, op een daartoe geschikte plaats voor de leden ter inzage leggen tot na afloop van de dag waarop de vergadering wordt gehouden. Bovendien kan een afschrift als hiervoor bedoeld, aan alle leden worden toegezonden.
3. Een besluit tot statutenwijziging behoeft tenminste twee/derde van de uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin tenminste twee/derde van de leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Is niet twee/derde van de leden tegenwoordig of vertegenwoordigd dan wordt binnen vier weken daarna een tweede vergadering bijeengeroepen en gehouden, waarin over het voorstel zoals dat in de vorige vergadering aan de orde is geweest, ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, kan worden besloten, mits met een meerderheid van tenminste twee/derde van de uitgebrachte stemmen.
4. Een statutenwijziging treedt niet in werking dan nadat hiervan een notariële akte is opgemaakt. Tot het doen verlijden van die akte is ieder bestuurslid gevoegd.
{slider art.17 Ontbinding}
1. De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de Algemene Vergadering. Het bepaalde in de leden 1, 2 en 3 van het voorgaande artikel is van overeenkomstige toepassing.
2. Het batig saldo na vereffening vervalt aan degenen, die ten tijde van het besluit tot ontbinding lid waren. Ieder hunner ontvangt een gelijk deel. Bij het besluit tot ontbinding kan echter ook een andere bestemming aan het batig saldo worden gegeven.
{slider art.18 Huishoudelijk Reglement}
1. De Algemene Vergadering kan een huishoudelijk reglement vaststellen.
2. Het huishoudelijk reglement mag niet in strijd zijn met de wet, ook waar die geen dwingend recht bevat, noch met de statuten.
{/sliders}
Huishoudelijk reglement
{slider van de leden|closed}
Artikel 1
1. Elk lid ontvangt voor elk verenigingsjaar een bewijs van lidmaatschap tegen betaling van de door het lid verschuldigde contributie. Het bewijs vermeldt de soort van lidmaatschap en bij bijzondere leden zo nodig de bijzondere voorwaarden en is namens het Bestuur getekend door de penningmeester..
2. De leden hebben op vertoon van het lidmaatschapsbewijs toegang tot alle door de vereniging georganiseerde oefeningen en wedstrijden, tenzij het Bestuur op grond van het bijzondere lidmaatschap bepaalde rechten uitdrukkelijk heeft uitgezonderd.
3. De leden zijn verplicht aan de secretaris van adreswijziging schriftelijk mededeling te doen.
4. Mededelingen en andere stukken toegezonden aan de van hen bij de secretaris bekende adressen zijn voor de leden bindend.
5. Bij deelneming aan toernooien onder visie van de N.B.B. is lidmaatschap van de N.B.B. verplicht.
6. Het Bestuur draagt er zorg voor dat gedurende het lidmaatschap een geldig sportkeuringbewijs aanwezig is. Voor nieuwe leden is dit sportkeuringbewijs binnen 2 maanden na aanvang van het lidmaatschap aanwezig.
{slider van het bestuur}
Artikel 2
Voor vacatures in het Bestuur worden door het Bestuur kandidaten gesteld.
De leden hebben het recht tegenkandidaten te stellen.
De namen van de kandidaten, die door de leden worden gesteld, dienen onder overlegging van een lijst van handtekeningen van tenminste 5 leden, die de betrokken kandidaten steunen, te worden ingediend bij de secretaris uiterlijk 48 uur voor de aanvang van de Ledenvergadering, waarop de verkiezing zal plaatsvinden.
{slider van de voorzitter}
Artikel 3
De voorzitter leidt de Ledenvergadering en verleent het woord in de volgorde waarin het gevraagd wordt.
Hij is niet verplicht meer dan 3 maal aan hetzelfde lid over hetzelfde onderwerp het woord te verlenen.
Bij ontstentenis of verhindering wordt de voorzitter vervangen door de vice-voorzitter, de secretaris of de penningmeester.
{slider van de secretaris}
Artikel 4
De secretaris houdt de notulen van de bestuurs- en ledenvergaderingen bij, zorgt dat de bestuurs- en gewone leden tijdig ter vergadering worden bijeengeroepen en voert alle correspondentie van de vereniging.
Voorts houdt hij het ledenregister bij.
Hij is verplicht kopie te houden van alle stukken, die van de vereniging uitgaan.
{slider van de penningmeester}
Artikel 5
De penningmeester beheert de gelden van de vereniging en zorgt voor het innen der contributies, donaties en andere vorderingen.
Hij zorgt ervoor, dat hij geen grotere bedragen in kas heeft dan 100 Euro.
Het meerdere wordt door hem gestort op de bank- of girorekening der vereniging.
Hij is verplicht zijn boeken en bescheiden aan een door de Ledenvergadering te benoemen kas commissie over te leggen en deze alle gevraagde inlichtingen te verstrekken.
Artikel 6
De secretaris en de penningmeester zijn behoudens goedkeuring van de voorzitter bevoegd om onder hun eigen verantwoording gedeelten van hun taak over te dragen aan een tweede secretaris, resp. tweede penningmeester.
{slider kas commissie}
Artikel 7
De Ledenvergadering benoemt jaarlijks een kas commissie, bestaande uit twee leden, die tot taak heeft de boeken en bescheiden van de penningmeester en de financiële jaarstukken van de vereniging te controleren.
De kandidaatstelling van de leden van de kas commissie geschiedt op voorstel van het Bestuur staande de Ledenvergadering, behoudens het recht van de leden om, door tenminste tien leden ondersteunde, tegenkandidaten te stellen.
Het door de kas commissie schriftelijk opgestelde verslag over haar bevindingen met betrekking tot de door haar gevoerde controle wordt door een van de leden van de kas commissie op de Ledenvergadering voorgelezen.
De goedkeuring van het desbetreffende verslag door de Ledenvergadering dechargeert de kas commissie van haar taak.
Tot de leden van de kas commissie kunnen niet worden gekozen leden van het Bestuur, junior leden en leden die in een van de twee voorafgaande jaren lid van de kas commissie zijn geweest.
Leden van de kas commissie moeten steeds op 31 december van het afgelopen verenigingsjaar de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
{slider van de ledenvergadering}
Artikel 8
1. De leden worden schriftelijk met inachtneming van een termijn van tenminste 7 dagen tot het bijwonen van een vergadering opgeroepen. De oproep vermeldt de te behandelen punten.
2. Stemrecht hebben alleen de ter vergadering aanwezige leden, zulks met inachtneming van het gestelde in artikel 4 lid 7 der Statuten. Alle besluiten worden bij meerderheid van stemmen der aanwezige leden genomen, tenzij in de Statuten anders is bepaald. Over zaken wordt mondeling, over personen schriftelijk gestemd. Indien echter de voorzitter of minstens vijf der aanwezige leden schriftelijk stemming over een bepaald onderwerp wensen, moet ook in dat geval schriftelijk worden gestemd. Wordt bij stemming over personen niet aanstonds een volstrekte meerderheid verkregen, dan volgt een tweede vrije stemming. Wordt dan nog niet een volstrekte meerderheid verkregen, dan volgt voor elke benoeming herstemming tussen de twee kandidaten, die bij de tweede stemming de meeste stemmen op zich hebben verenigd. Voorstellen over zaken waarover de stemmen staken worden geacht te zijn verworpen. Staken de stemmen over personen dan beslist het lot. De voorzitter is bevoegd uit de leden een stembureau te benoemen. Bij verschil van mening over de geldigheid van stembriefjes beslist de voorzitter van de vergadering of het stembureau, indien dit aanwezig is. Stembriefjes waarop iets anders voorkomt dan de naam van een van de gestelde kandidaten zijn van geen waarde.
{slider van de commissies}
Artikel 9
Het Bestuur heeft de bevoegdheid om uit de leden commissies te benoemen met bepaalde door het Bestuur vast te stellen taken,
De commissies staan onder leiding van en zijn verantwoording verschuldigd aan het Bestuur.
{slider slotbepaling}
Artikel 10
1. Een voorstel tot wijziging van dit Reglement kan slechts door de Ledenvergadering in behandeling worden genomen, indien dit is vermeld op de oproep als bedoeld in artikel 8 van dit Reglement.
2. Een voorstel tot wijziging van dit Reglement kan slechts worden aangenomen indien tenminste 1/3 gedeelte van het totaal aantal stemgerechtigde leden ter vergadering aanwezig is. Indien het vereiste aantal leden niet aanwezig is, zal de vergadering geschorst worden en een tweede ledenvergadering worden gehouden, welke ongeacht het aanwezige stemmenaantal kan beslissen.
{/sliders}
Huisregels St. de Wissel
Huisregels Stichting de Wissel
De Stichting de Wissel is een samenwerking tussen LBV en LoVoC die de exploitatie regelt van onze ontmoetingsruimte De Rode Eik.
Om de exploitatie goed en verantwoord te kunnen laten verlopen gelden voor het gebruik een aantal huisregels.
De huisregels
1. Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholhoudende dranken.
2. Bij twijfel wordt een legitimatie gevraagd, zonder legitimatie geen alcohol.
3. Personen van 18 jaar of ouder mogen geen alcoholhoudende dranken verstrekken aan jongeren onder de 18 jaar.
4. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte (alcoholhoudende) dranken en etenswaren te gebruiken in de ontmoetingsruimte.
5. Het is niet toegestaan om aan de bar gekochte (alcoholhoudende) dranken en etenswaren buiten de ontmoetingsruimte te nuttigen.
6. Er wordt geen alcohol geschonken aan:
- jeugdleiders, trainers van jeugdteams en andere begeleiders van de jeugd tijdens de uitoefening van hun jeugdtaken;
- personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van spelers/speelsters.
7. Verstrekking van alcoholhoudende dranken kan worden geweigerd indien dit mogelijk kan leiden tot verstoring van de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid.
8. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen die in kennelijke staat van dronkenschap of andere geestbeïnvloedende middelen verkeren.
9. Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen worden uit de kantine verwijderd.
10. Onze schenktijden: zaterdag tot en met donderdag tot 24.00 en vrijdag tot 01.00 uur.
11. Roken in de ontmoetingsruimte is niet toegestaan.
Roken mag in de daarvoor bestemde rookruimte of tot maximaal 24.00 uur buiten de sportaccommodatie.
12.Jassen en tassen:
- Jassen moeten worden opgehangen aan de kapstokken.
- Tassen alleen plaatsen in de hiervoor bestemde rekken bij de ingang.
13. En tot slot: denk bij vertrek uit deze sportaccommodatie aan de buurt.
Verlaat direct en zonder geluidoverlast het terrein!
Opzeggen
Hulpverlening
Hulpverlening
Omdat we een sportvereniging zijn en badminton een blessure gevoelige sport is hebben we onder onze leden geïnventariseerd wie allemaal hulp kunnen verlenen naast de beheerder(s) van de sporthal in geval van een sportincident.
Naam | EHBO | AED | REANIMATIE |
---|---|---|---|
Bea van Doorn | X | X | X |
Jeroen Tissink | X | X | X |